Torcik Herbaciany

Przepis


Składniki na tortownicę 18 cm

Biszkopt:

2 jajka kl L
1/2 szkl mąki pszennej tortowej
1/4 szkl cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego bez cukru
2 łyżki oleju
Krem herbaciany z mascarpone:
125 g mascarpone
80 ml śmietanki 30-36%
3 czubate łyżki cukru pudru
1 i 1/2 łyżeczki żelatyny
napar z herbaty teekanne fruit love o smaku malin i wanilii ( 3 torebki herbat zaparzamy w 1/2 szkl gorącej wody )
Galaretka z herbaty
2 torebki herbaty malinowej teekanne zaparzamy w 3/4 szkl gorącej wody
4 łyżeczki cukru trzcinowego lub zwykłego lub miodu
1 i 1/2 łyżeczki żelatyny
pojemnik wielkości około 15 x 15 cm
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤