ORZECHOWO-GRYCZANE CIASTO Z BAKALIAMI

Przepis


SKŁADNIKI
Ciasto:

200 g kaszy gryczanej niepalonej (możesz też użyć mąki gryczanej)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
85 ml oleju (użyłam rzepakowego)
100 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego)
30 g cukru z agawy
1 łyżka karobu / kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka soku z cytryny
Krem orzechowy:

250 g pasty orzechowej (masła orzechowego) – polecam pastę orzechową ze sklepu ymt24.pl, tutaj link: https://ymt24.pl/maslo-orzechowe-crunchy-1kg-vivio
150 g ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej (120 g suchej kaszy ugotowanej w 450 ml wody)
1 łyżeczka czarnego sezamu
4 łyżki mleka roślinnego
1 łyżka cukru z agawy
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli
Krem budyniowy:

250 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego)
1/2 opakowania budyniu (czyli 20 g – 1 spora łyżka)
1 łyżka cukru z agawy
Dodatkowo:

75 g mieszanki studenckiej (mieszanki bakalii) – użyłam gotowej mieszanki ze sklepu ymt24.pl – tutaj link: https://ymt24.pl/mieszanka-studencka-250g
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤