DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI

Przepis


Składniki:

Spód:
200 g pierników lukrowanych
70 g masła
1 białko
szczypta soli
Waniliowa masa serowa:
500 g zmielonego białego sera (może być z wiaderka)
3 jajka
5 łyżek cukru
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
250 g serka homogenizowanego waniliowego
1 op. cukru z prawdziwą wanilią
szczypta soli
Czekoladowa masa serowa:
500 g zmielonego białego sera
3 jajka
5 łyżek cukru
1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
250 g serka homogenizowanego czekoladowego
1 łyżeczka kakao
szczypta soli
Dodatkowo:
200 g pierników nadziewanych w polewie
ok. 30 g gorzkiej czekolady
lukier (1 łyżka soku z cytryny + 3 łyżki cukru pudru)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤