Seromak z bakaliami na kruchym spodzie

Przepis


Składniki na kruchy spód:

1,5 szklanki mąki pszennej
pół szklanki cukru pudru
szczypta soli
125 g masła, schłodzonego
1 żółtko

Składniki na masę makową:

600g maku mielonego
260g cukru
4 jajka
100g rodzynków
100g żurawiny suszonej
100g orzechów włoskich, posiekanych
50g migdałów bez skórki, posiekanych
100g daktyli
100g suszonych moreli
4 łyżki zmielonych biszkoptów
3 łyżeczki ekstraktu migdałowego

Składniki na masę twarogową:

1kg twarogu w wiaderku firmy Piątnica (najlepiej tej firmy, mają twaróg bardzo dobrej jakości)
300g drobnego cukru
150g masła
5 jajek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
100g skórki pomarańczowej kandyzowanej
skórka starta z jednej pomarańczy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤