Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym

Przepis


Ciasto czekoladowe:
1 1/2 szkl. cukru
6 jaj
6 łyżek mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto orzechowe:
5 białek
3/4 szkl. cukru
250 g. orzechów włoskich grubo posiekanych
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka miodu

Krem kawowy:
2 szkl. mleka
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
4 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej
4 żółtka
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 masło
2 łyżki wódki (opcjonalnie)

Poncz:
1/3 szkl. gorącej wody
3 łyżki cukru
sok z jednej cytryny
1 łyżka wódki (opcjonalnie)
Dodatkowo:
puszka gotowej masy kajmakowej
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤