Tort orzechowo - kokosowy z frużeliną malinową

Przepis


Biszkopt
7 jajek
127 g mąki tortowej
45 g mąki ziemniaczanej
203 g cukru
szczypta soli
Krem orzechowy
500 g serka mascarpone
500 ml śmietany kremówki *
150 g posiekanych orzechów włoskich
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej
5 łyżek cukru pudru
Krem kokosowy
200 ml mleka kokosowego
100 ml śmietany kremówki *
350 g mascarpone
40 g wiórków kokosowych
100 g białej czekolady
60 g cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu kokosowego **
Frużelina malinowa
250 g malin ***
75 g cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1½ łyżeczki żelatyny
Nasączenie
200 ml wody mineralnej niegazowanej
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
5 łyżek wódki
Krem do tynkowania tortu
400 g masła 82%
200 g czekolady białej
Ganache
100 g czekolady gorzkiej
120 ml śmietany kremówki *
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤