Rogale marcińskie-najlepszy przepis Rogale świętego Marcina

Przepis


SKŁADNIKI

CIASTO PÓŁFRANCUSKIE

-1 kg mąki pszennej tortowej
-400ml ciepłego mleka
-3 jajka
-40g świeżych drożdży
-100g cukru
-1 łyzeczka soli
-120g masła

-300g zimnego masła do ciasta (wałkowanie)


NADZIENIE

-0,5 kg białego maku
-2/3 szklanki cukru
-2/3 szklanki miodu
-100g migdałów obranych ze skórki (aby obrać migdały należy je zalać wrzątkiem, zostawić na 10 minut i skórka sama schodzi)
-200g orzechów włoskich
-250g pokruszonych biszkoptów
-2 jajka
-85g masła

POMADA

-200g cukru pudru
-troszkę gorącej wody
-trochę migdałów i orzechów do posypania rogali

*1 jajko rozmącone z odrobiną mleka
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤