Torcik Marchewkowy Z Orzechami

Przepis


Ciasto marchewkowe:

3 jajka kl. L
1/2 szkl cukru brązowego
szklanka startej marchwi na średnich oczkach (szkl o pojemności 250 ml)
3-4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
1 szklanka mąki pszennej + jeszcze 3 łyżki
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
4 łyżki oleju
2-3 szczypty cynamonu
2-3 szczypty przyprawy do piernika (można pominąć)
kilka kropel esencji waniliowej
Krem budyniowy:
1 budyń waniliowy bez cukru
300 ml mleka
4 łyżki cukru
2 łyżki masła
Polewa korówkowa:
6 łyżek wody
4 łyżki cukru brązowego
3 łyżki masła
3 łyżki śmietanki 30-36 %

Dodatkowo:
grubo siekane orzechy na wierzch
1/2 słoika dżemu morelowego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤