Ciasto malinowe z polewą ajerkoniakową

Przepis


200g miękkiego masła
150g cukru
30g cukru wanilinowego
skórka starta z całej cytryny
4 jajka
150ml wody mineralnej gazowanej
280g mąki pszennej tortowej
50g mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Nasączenie:

150ml wody
100g cukru
Sok wyciśnięty z całej cytryny
Warstwa malinowa:

25g żelatyny na 125ml wody
900g malin
90g cukru


Krem śmietankowy:
4 łyżeczki żelatyny
300g śmietanki kremówki 36%
250g kwaśnej śmietany
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
3-4 łyżki cukru pudru

Polewa ajerkoniakowa:

3 łyżeczki żelatyny (7 g)
250ml ajerkoniaku
150ml śmietanki kremówki
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤