Ciasto Góra Lodowa, pyszne i efektowne!

Przepis


Składniki:
Biszkopt kakaowy:

5 dużych jajek (białka i żółtka oddzielnie)
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/4 szklanki ciemnego kakao
Waniliowy krem budyniowy:

700 ml mleka
3 żółtka
180 g cukru
180 g mąki pszennej
40 g budyń waniliowy, proszek
200 g masła, miękkiego
Polewa na wierzch:

200 g masła
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru
1,5 szklanki mleka w proszku (ok. 180 g)
1 łyżka kakao
Dodatkowo:

poncz do biszkopta: 50 ml wody + 3 łyżki soku z cytryny
opakowanie okrągłych biszkoptów ok. 150 g
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤