Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym

Przepis


Biszkopt:

6 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
4 łyżki masła

1/2 szklanki mocnej herbaty z cukrem
sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
Przygotowujemy mocną, czarną herbatę, dodajemy cukier i studzimy. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy i mieszamy.

Krem czekoladowy:

250ml serka mascarpone
230g nutelli
Serek mascarpone i nutellę miksujemy do dokładnego połączenia się składników.

Krem śmietankowy:

500ml śmietanki 30%
2 galaretki malinowe
125ml wody

Dodatkowo:

2 opakowania galaretki malinowej
1 kg dowolnych owoców – w moim przypadku malin i borówek amerykańskich
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤