Kinder country

Przepis


I Masa:

100 g mleka w proszku
1 łyżka mleka
100 g płatków typu nestle kangus
70 g białej czekolady
1 łyżka cukru pudru
250 ml śmietanki kremówki
II Masa:

80 g mleka w proszku
1 łyżka mleka
1 łyżeczka kakao
70 g mlecznej czekolady
1 łyżka cukru pudru
80 g płatków typu nestle kangus
200 ml śmietanki kremówki
250 g herbatników
Na dnie blaszki wyłóż herbatniki, odstaw na bok.
Przygotuj pierwszą masę.
W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę wraz z łyżką mleka. Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder. Następnie dodaj mleko w proszku i ostudzoną czekoladę. Wymieszaj. Dodaj płatki i jeszcze raz wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż na herbatniki. Następnie na wierzch wyłóż pozostałe herbatniki.
Przygotuj drugą masę.
Czekoladę wraz z łyżką mleka rozpuść w kąpieli wodnej. Śmietankę ubij, dodaj cukier puder. Następnie przestudzoną czekoladę, kakao i mleko w proszku. Na koniec dodaj płatki i wymieszaj. Wyłóż na herbatniki i wyrównaj.
Wstaw do lodówki na kilka godzin.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤