Tęczowy sernik z czarnymi malinami-bez pieczenia

Przepis


SKŁADNIKI

Przepis na dużą tortownicę śr 26cm

WARSTWA ZIELONA

-330g sera białego z wiaderka
-1 galaretka agrestowa
-250ml wrzątku
-pół łyżki żelatyny
-2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
-1,5 łyżki cukru pudru
-troszkę zielonego barwnika spożywczego dla wzmocnienia koloru (można pominąć)

WARSTWA CZERWONA

-330g sera białego z wiaderka
-1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa lub poziomkowa
-250ml wrzątku
-pół łyżki żelatyny
-2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
-1,5 łyżki cukru pudru
-troszkę czerwonego barwnika dla wzmocnienia koloru (można pominąć)

WARSTWA ŻÓŁTA

-330g sera białego z wiaderka
-1 galaretka bananowa lub cytrynowa
-250ml wrzątku
-pół łyżki żelatyny
-2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
-1,5 łyżki cukru pudru
-troszkę żółtego barwnika dla wzmocnienia koloru (można pominąć)

DODATKOWO

-500g czarnych malin (oczywiście można użyć zwykłych)
-200ml śmietany 30%
-1 galaretka malinowa
-okrągłe biszkopty do wyłożenia dna tortownicy
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤