Jagodowy chłodnik
źródło inspiracji: http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/2018/0…
Przepis
Świetny owocowy chłodnik na bazie kefiru i bogatych w witaminy oraz minerały świeżych jagód to doskonała obiadowa propozycja na letnie, upalne dni. Jagodowa zupa na zimno świetnie chłodzi i gasi pragnienie gdy żar leje się z nieba.
Składniki:
500ml kefiru
200g jagód
100ml śmietany 30%
3 płaskie łyżki cukru pudru
200g makaronu kolanka
sól
Wykonanie:
1. Jagody umyć, zblendować do postaci musu.
2. Następnie dodać kefir, śmietanę oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki żeby się schłodził.
3. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
4. Chłodnik podawać z makaronem.
@Ewelina
Skomentuj inspiracje: