Ciasto Waniliowo-chałwowa bajka

Przepis


Składniki :
1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g

Na krem waniliowy :
40 g budyniu z prawdziwą wanilią
2 łyżki cukru waniliowego
250 ml mleka
100 g margaryny Plama spółki Bielmar

Na krem chałwowy :
3 łyżki pasty tahini
100 g margaryny Palma spółki Bielmar
1 łyżka cukru

Na krem cytrynowy :
100 g margaryny Palma spółki Bielmar
30 g mleka w proszku
skórka otarta z 1 cytryny

Na żelkę :
200 ml wody brzozowej
sok z połowy cytryny
sok z 1 limonki
1 łyżka żelatyny namoczona w minimalnej ilości wody

Dodatkowo :
Cukrowa posypka
świeże truskawki i poziomki
płatki fiołka trójbarwnego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤