Piętrowy tort komunijny

Przepis


Biszkopt duży
7 jajek
127 g mąki tortowej
45 g mąki ziemniaczanej
203 g cukru
szczypta soli
Biszkopt mały
5 jajek
100 g mąki tortowej
35 g mąki ziemniaczanej
160 g cukru
szczypta soli
Krem chałowowy
800 ml śmietany kremówki
500 g serka mascarpone
500 g czekolady mlecznej
500 g chałwy waniliowej
Krem waniliowy
400 ml śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
6 łyżek cukru pudru
2 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Frużelina malinowa
600 g malin
160 g cukru
2 ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
3 ½ łyżeczki żelatyny
Nasączenie
350 ml wody mineralnej niegazowanej
4 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżki cukru
Krem maślany do tynkowania tortu
600 g masła
500 g mleka skondensowanego słodzonego
Dekoracja
1400 g masy cukrowej białej
złoty spray spożywczy
klej spożywczy
wstążka złota
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤