Kokosowy tort z malinami

Przepis


Składniki na biszkopt ‚rzucany’ (tortownica śr 18cm):
4 białka + szczypta soli (rozm. ‘L’)
120 g drobnego cukru
4 żółtka
98 g mąki pszennej
35 g skrobi ziemniaczanej

Krem Raffaello – krem raffaello:
250 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego*
200 g białej czekolady
350 g mascarpone, schłodzonego
90 g wiórków kokosowych
30 g migdałów w płatkach, posiekanych

Frużelina malinowa – frużelina malinowa:
200 g malin świeżych/mrożonych
2-3 łyżki cukru trzcinowego/miodu lub więcej, do smaku
1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody

Nasączenie blatów:
½ szkl wody
sok z połowy cytryny

Krem maślany na bezie szwajcarskiej – krem maślany:
3 białka
175 g drobnego cukru
250 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu)
barwnik spożywczy: kolor biały (wybielacz) i różowy/czerwony
1 łyżeczka ulubionego ekstraktu, np. waniliowego (opcjonalnie)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤