Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami

Przepis


Ciasto Kakaowa Krówka z Krakersami
Składniki:
Biszkopt:
5 jajek – osobno żółtka i białka
170g cukru
170g mąki pszennej (użyłam tortowej)
4 łyżki kakao bez cukru
5 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do nasączenia:
około 180ml wody
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki cukru pudru
Nadzienie:
około 500g masy krówkowej z puszki w temperaturze pokojowej
250g masła w temperaturze pokojowej
około 280-300g krakersów
Wierzch:
500ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki kakao bez cukru
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 fix do śmietany
Dodatkowo:
wiórki czekoladowe do posypania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤