Ananasek cytrynowy

Przepis



5 białek
20 dag cukru
20 dag maku sparzonego i zmielonego
20 dag kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
puszka ananasów
2 paczki delicji ( malinowe)
2 galaretki cytrynowe
2 galaretki czerwone ( malinowe)
25 dag masła
5 żółtek
budyń śmietankowy
1/2 l mleka
Ciasto: białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier, mak,kokos oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 st.C ok 20 min.

Masa: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody. Galaretki czerwone rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i budyń,resztę mleka zagotować - ugotować budyń.
Masło utrzeć,dodać przestudzony budyń oraz tężejącą cytrynową galaretkę.
Masę podzielić na dwie części.

Przełożenie ciasta:

Ciasto - 1/2 masy - ułożyć ananasy - 1/2 masy - ułożyć delicje - zalać tężejącą czerwoną galaretką
@Anna
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤