Michałek

Przepis


Składniki:

biszkopt:
7 jajek
1 szklanka cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
krem michałkowy:
250 g czekoladowych cukierków michałków
500 g serka mascarpone
200 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody)
warstwa z bitej śmietany:
500 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania śmietan-fix
dodatkowo:
1 dżem wiśniowy (250 g)
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
100 g orzechów laskowych lub innych
wiśniówka do nasączenia lub herbatka owocowa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤