Biszkopt z masą budyniową i galaretką

Przepis


Składniki:
Biszkopt:
jajka - 5 sztuk
cukier - 1 szklanka
mąka pszenna - ok. 65g (1/2 szklanki)
mąka ziemniaczana - ok. 50g (2 łyżki)
olej - 1 łyżka
sól - szczypta
Masa budyniowa:
masło - 250g
budyń śmietankowy - 2 opakowania
mleko - 800g
cukier - 4 łyżki*
wanilia - ziarenka z 1/2
cukier puder - 2-3 łyżki (opcjonalnie)
Galaretka z owocami:
brzoskwinie - 1,5 puszki
galaretka owocowa - 2 opakowania (u mnie pomarańczowe)
woda - 900ml
Nasączenie:
syrop z brzoskwiń - 1/4 szklanki
herbata zielona - 3-4 łyżki
wódka - 1 łyżka (opcjonalnie)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤