MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY

Przepis



Składniki:

Ciasto:
1,5 szklanki mąki
2 ugotowane żółtka
3/4 kostki schłodzonego masła
2 łyżki cukru pudru
1 op. cukru waniliowego
2 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy
szczypta soli
Masa pomarańczowa:
1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
60 g serka mascarpone
2 żółtka
1/4 szklanki soku z pomarańczy
1/3 szklanki śmietanki 30%
1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy
Polewa:
50 g gorzkiej czekolady
1 łyżka masła
Dekoracje:
plasterki pomarańczy
blanszowane migdały
serduszka z białej czekolady
perełki cukrowe
lukier plastyczny
posypka Delecta Decorada: maczek mango
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤