Babka Pomarańczowa Na Białkach

Przepis


Składniki na formę keksową 25 x 10 cm

5-6 białek
300 dkg mąki pszennej
3/4 szkl cukru
3/4 szkl mleka
100 g masła (roztop. i ostudzonego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z 1/2 pomarańczy oraz skórka z tej połówki
ewent. esencja pomarańczowa


Nadzienie Białe:

około 1/5 szkl mleka
1 łyżka masła
1/3-1/2 szkl mleka w proszku
około 3-4 łyżki cukru


Nadzienie Czekoladowe:

około 1/5 szkl mleka
1 łyżka masła
1i1/2 czubatej łyżeczki kakao
1/3 szkl mleka
około 3-4 łyzki cukru


Lukier:

4-5 łyżek soku z pomarańczy + tyle cukru pudru ile zabierze
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤