Babka Pomarańczowa Na Białkach
źródło inspiracji: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2016/03/nad…
Przepis
Składniki na formę keksową 25 x 10 cm
5-6 białek
300 dkg mąki pszennej
3/4 szkl cukru
3/4 szkl mleka
100 g masła (roztop. i ostudzonego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z 1/2 pomarańczy oraz skórka z tej połówki
ewent. esencja pomarańczowa
Nadzienie Białe:
około 1/5 szkl mleka
1 łyżka masła
1/3-1/2 szkl mleka w proszku
około 3-4 łyżki cukru
Nadzienie Czekoladowe:
około 1/5 szkl mleka
1 łyżka masła
1i1/2 czubatej łyżeczki kakao
1/3 szkl mleka
około 3-4 łyzki cukru
Lukier:
4-5 łyżek soku z pomarańczy + tyle cukru pudru ile zabierze
Skomentuj inspiracje: