Ciasto czekoladowo serowe z konfiturą (można użyć dowolnej)

Przepis


Na czekoladowy spód:

4 jajka M
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny (250 g)
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
5 łyżek wody
3 łyżki ciemnego naturalnego kakao
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa)
mała szczypta soli
Na sernik:

4 jajka M
250 g cukru
500 g białego sera (u mnie z wiaderka, ser nie może być wodnisty!)
1/2 kostki miękkiej margaryny (125 g)
3 łyżki mąki pszennej
mała szczypta soli
Dodatki:

około pół słoiczka konfitury Carskiej Figa z Makiem Eterno (polecam!)
cukier puder do oprószenia ciasta
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤