Mleczne ciasto z czekoladą i biszkoptami

Przepis


BISZKOPT KAKAOWY:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki kakao
1/4 szklanki wody
2 łyżki oleju rzepakowego
szczypta soli
CIEMNY KREM CZEKOLADOWY:
125 g serka mascarpone
1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
1/2 szklanki mleka w proszku
100 g czekolady mlecznej
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki wody
JASNY KREM CZEKOLADOWY:
125 g serka mascarpone
1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
1/2 szklanki mleka w proszku
100 g czekolady białej
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki wody
POLEWA:
50 g czekolady gorzkiej 70%
1/3 szklanki śmietanki kremówki 30%
DODATKI:
ok 100 g małych biszkoptów okrągłych
1/3 szklanki soku porzeczkowego
napar z herbaty do nasączenia biszkoptu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤