Ciasto potrójnie orzechowe

Przepis


Składniki: (blacha 25x35)

Biszkopt orzechowy:
4 jajka
4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
4 łyżki cukru
3 łyżki bułki tartej
1 łyżka mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasto miodowe:
3 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
250 g margaryny
2 łyżki płynnego miodu
2 jajka
1 łyżeczka sody
Glazura orzechowa:
250 g pokrojonych orzechów włoskich
2 łyżki miodu
4 łyżki cukru
100 g masła
Masa budyniowa:
500 ml mleka
1 budyń śmietankowy
200 g masła
2-3 łyżki cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
200 g mielonych orzechów włoskich
likier orzechowy -wedle uznania
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤