Kora orzechowa
źródło inspiracji: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/01…
Przepis
Składniki (blaszka 23/33 cm):
ciasto:
białka 8 szt,
cukier 200 g,
żółtka 3 szt,
wiórka kokosowe 100 g,
rodzynki 100 g,
orzechy włoskie zmielone 200 g,
mąka pszenna 3 łyżki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
krem brzoskwiniowy:
syrop z jednej dużej puszki brzoskwiń ( puszka o łącznej masie 820 g. )
cukier 5 łyżek,
woda 300 ml,
budyń śmietankowy 2 opakowania,
żółtka 5 szt,
mąka pszenna 1 łyżka,
masło 300 g,
Ponadto:
delicje pomarańczowe 2 opakowania,
galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 2 opakowania,
brzoskwinie pozostałe z puszki,
herbata czarna do nasączenia delicji,
Skomentuj inspiracje: