Kora orzechowa

Przepis


Składniki (blaszka 23/33 cm):
ciasto:
białka 8 szt,
cukier 200 g,
żółtka 3 szt,
wiórka kokosowe 100 g,
rodzynki 100 g,
orzechy włoskie zmielone 200 g,
mąka pszenna 3 łyżki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,

krem brzoskwiniowy:
syrop z jednej dużej puszki brzoskwiń ( puszka o łącznej masie 820 g. )
cukier 5 łyżek,
woda 300 ml,
budyń śmietankowy 2 opakowania,
żółtka 5 szt,
mąka pszenna 1 łyżka,
masło 300 g,

Ponadto:
delicje pomarańczowe 2 opakowania,
galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 2 opakowania,
brzoskwinie pozostałe z puszki,
herbata czarna do nasączenia delicji,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤