Torcik Ananasowy

Przepis


Składniki na tortownicę 18 cm

Biszkopt rzucany:

4 jajka
1/2 szkl mąki
1/2 szkl cukru
parę kropli esencji waniliowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
Krem ananasowy:
2 szkl mleka
1/2 szkl soku z puszki po ananasie
1 i 1/2 paczki budyniu waniliowego bez cukru
4 łyżki cukru
100 g masła w temp. pokojowej
1/2 puszki ananasa
około 60 g wiórków kokosowych
ewent. 1 łyżka cukru pudru (jeśli budyń jest dla nas za mało słodki )
do ponczowania blatów, pozostały sok z ananasa lub woda z sokiem cytrynowym
Do dekoracji:
około 30 g wiórków kokosowych
1 łyżka pokrojonego w kostkę ananasa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤