Ciasto Pomarańczowiec
źródło inspiracji: http://mysweetalife.blogspot.com/2018/01/pomaranc…
Przepis
Składniki:
Na biszkopt:
5 jajek
5 łyżek cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
5 łyżek mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Na masę cytrynową:
800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego)
2 budynie waniliowe bez cukru (proszek)
4 żółtka
1 szklanka cukru
150 g masła
Na masę śmietanową:
500 ml śmietany 30 %
2,5 łyżeczki żelatyny
2-3 łyżki cukru pudru
Na lukier:
1 szklanka cukru pudru
sok z połówki pomarańczy
Dodatkowo:
Herbatniki maślane
sok z połówki cytryny
Mandarynki
Skomentuj inspiracje: