Orzechowiec na kawowym spodzie

Przepis


Składniki:

Biszkopt :
4 jajka (L)
75 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej
140 g cukru
3 łyżki wrzącej wody
10 g kakao ciemnego holenderskiego
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Na poncz:
6 łyżek powideł śliwkowych
2 łyżki wody
2 łyżki likieru czekoladowego


Na masę orzechową z migdałami :

100 g migdałów
100 g mleka w proszku
50 g masła
2 łyżki ekstraktu migdałowego (można pominąć)
1 łyżka miodu akacjowego

Na masę orzechową :

40 g orzechów włoskich
60 g orzechów laskowych
100 g mleka w proszku
50 g masła
1 łyżka miodu akacjowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego

Ponadto :
50 g pistacji
1 łyżka ciemnego kakao
kamyczki czekoladowe
cukrowe płatki śniegu
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤