Piernikowa tarta z budyniowo-wiśniowym nadzieniem

Przepis


Składniki:

250 g mąki pszennej
125 ziemnego masła lub margaryny
2 łyżeczki przyprawy do pierników – do nabycia w Eko-Młociny
2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
50 g trzcinowego cukru pudru do nabycia w Eko-Młociny
szczypta soli
1 żółtko jajka klasy L
1 łyżka jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
Dodatkowo:

2 śmietankowe budynie – do nabycia w Eko-Młociny
3 i 1/2 szklanki mleka (można dać ciut mniej)
Ekologiczna konfitura wiśniowa z imbirem Owocowy Dom
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
3 płaskie łyżki cukru
do ozdoby: płatki migdałów i listki świeżej mięty
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤