Ciasto Kinder Pingui
źródło inspiracji: http://poprostupycha.com.pl/ciasto-kinder-pingui-…
Przepis
Biszkopt:
5 średnich jaj
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mąki tortowej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka ciemnego kakao
2 łyżki oleju
po przestudzeniu:
30 ml przestudzonego espresso (u mnie Crema Gold BRODA COFFEE)
Krem:
500 ml śmietany kremówki (36%)
1 śmietan-fix
4 łyżki cukru pudru
250 g serka mascarpone
opcjonalnie 1 łyżka żelatyny (rozpuszczona w małej ilości wody)
Polewa czekoladowa:
2 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej
3 łyżki masła
2 łyżki śmietanki kremówki
Skomentuj inspiracje: