Ciasto Prince Polo

Przepis


na duża blaszkę 25x36 cm)

Na biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
6 łyżek mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Na bezę Prince Polo:
6 białek
szczypta soli
30 dag cukru pudru
4 batoniki Prince Polo max
100 g orzechów włoskich
120 g wiórek kokosowych

Na krem:
3 szklanki mleka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki zwykłej
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
5 +1 żółtek
300 g masła

Na polewę czekoladową:
85 g masła
3 łyżki cukru
3 łyżki wody
2 łyżki kakao

Dodatkowo:
Wiórki kokosowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤