Ciasto kinder country

Przepis



Gotujimieszkaj - kulinaria, przepisy, testy, recenzje
AKTUALNOŚCI WSPÓŁPRACA GOTUJ MIESZKAJ KOSMETYKI RECENZJE POLITYKA PRYWATNOŚCI
poniedziałek, sierpnia 22, 2016
CIASTO KINDER COUNTRY
To już nie pierwszy batonik przerabiany w "internetach" na swój odpowiednik w cieście. Ten warto przygotować dzień, a nawet dwa wcześniej. Im starszy, tym lepszy i bardziej przypomina sklepowy batonik. Moja tortownica ma 26 cm średnicy.



Potrzebujemy:

około 200 g herbatników
660 ml śmietanki kremówki
200 g serka, ja użyłam serka "Mój ulubiony" ale może też być serek mascarpone
2 tabliczki czekolady (ja użyłam mlecznej i gorzkiej)
3 i pół szklanki pszenicy preparowanej w miodzie (Nestle Kangus lub biedronkowy odpowiednik)
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤