Jabłka w cieście

Przepis


2-3 średnie jabłka
2 jajka
3/4 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
cukier puder do posypania
Masło rozpuść w rondelku i odstaw na bok.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia,cukier i sól. W osobnej utrzyj jajka z masłem, dodaj mleko i ekstrakt waniliowy.
Mokre składniki dodaj do suchych i połącz. Na koniec dodaj jabłka i wymieszaj.
Smaż placki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Gotowe posyp cukrem pudrem.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤