Ciasto dyniowe z żurawiną, orzechami i pomarańczą (wegańskie)

Przepis


Składniki:
mąka pszenna 2 i 1/4 szklanki,
proszek do pieczenia 1 i 1/4 łyżeczki,
przyprawa do piernika 3/4 łyżki,
skórka z pomarańczy 1 łyżeczka,
puree z pieczonej dyni 1 szklanka,
cukier brązowy 0,5 szklanki,
olej 0,5 szklanki,
mleko sojowe 1/3 szklanki,
sól szczypta,
orzechy włoskie posiekane 0,5 szklanki,
żurawina suszona 2 garście,

lukier:
cukier puder 3/4 szklanki,
sok z pomarańczy 2 łyżki,

dodatkowo:
olej do wysmarowania blaszki,
bułka tarta do obsypania blaszki,
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤