ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku)
źródło inspiracji: http://smaki-katriny.blogspot.com/2017/03/ciasto-…
Przepis
SKŁADNIKI
*przepis na blaszkę 25x25cm
BISZKOPT
-5 jajek
-0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml)
-5 łyżek mąki pszennej tortowej
-1 łyżka kakao
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
KREM
-3 szklanki mleka (szklanka 250ml)
-2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g
-2 żółtka
-1 łyżka cukru waniliowego
-1 płaska łyżka mąki pszennej
-3/4 szklanki cukru
-250g masła lub margaryny
KREM II
-200g masła lub margaryny
-200 ml wody
-0,5 szklanki cukru
-2 szklanki mleka w proszku pełnego +1 łyżka
-1 łyżka kakao
-opakowanie małych okrągłych biszkoptów około 200g
PONCZ *opcjonalnie
-0,5 szkl wody
-4 łyżki wódki
-1 łyżka cukru
(składniki wymieszać)
Skomentuj inspiracje: