Rolada orzechowa

Przepis


Składniki:
60 g zmielonych orzechów włoskich
3 jajka
60 g mąki tortowej
80 g cukru
3 opakowania cukru wanilinowego
250 g kremówki
3 brzoskwinie świeże lub z puszki
polewa czekoladowa
cukier puder
Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę.Dodaj opakowanie cukru wanilinowego i żółtka. Na koniec dodaj orzechy oraz przesianą mąkę.
Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok. 20 minut. Gotowe ciasto odstaw aby przestygło.
Kremówkę ubij z pozostałym cukrem wanilinowym. Brzoskwinie pokrój np. w plasterki i dodaj do ubitej śmietanki. Delikatnie wymieszaj.
Ostudzone ciasto wyjmij z blaszki i zdejmij papier do pieczenia. Posyp cukrem pudrem. Następnie wyłóż masę i równomiernie rozsmaruj. Ciasto zwiń w roladę i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Na koniec roladę polej polewą czekoladową.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤