Miodowe z cynamonem

Przepis


120 g miodu
2 jajka
100 ml mleka
120 g masła, rozpuszczonego
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
120 g cukru
225 g mąki pszennej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
1 szczypta soli
1 szczypta gałki muszkatołowej
Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj miód i dokładnie wymieszaj. Dodaj jajka i wanilię.
Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiej przez sito i dodaj do ciasta. Wymieszaj.
Na koniec dodaj sól, cynamon, gałkę muszkatołową, oraz mleko.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok. 35 minut.
Gotowe ciasto ostudź i np. posyp cukrem pudrem.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤