Bezglutenowe Budyniowe Naleśniki Z Twarogiem I Sosem Truskawkowym

Przepis


Składniki na około 6-7 naleśników:

1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bezglutenowego ( 45 g np. od firmy Celiko )
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej lub ryżowej
2 jajka kl M
100 ml mleka
100 ml wody gazowanej
1 i 1/2 łyżeczki cukru
2 płaskie łyżeczki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego
Nadzienie:
około 150 g twarogu lub serka kremowego
2-3 łyżeczki cukru
w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30%
Sos Truskawkowy:
garść truskawek mrożonych
2 łyżki wody
cukru tyle aby było słodkie (wszystko zależy od truskawek, czy są kwaśne czy słodkie)
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤