kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą

Przepis


SKŁADNIKI przepis na blaszkę 25x25cm

CIASTO

3 łyżki miodu
2,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki sody
3 jajka
1 czubata łyżka kakao
0,5 szklanki cukru
125 g masła lub margaryny

KREM

3 szklanki mleka
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
150 g masła lub margaryny

POLEWA

50 g czekolady mlecznej lub deserowej
5 łyżek mleka
kawałek masła (około 2 łyżeczki)
1 płaska łyżka kakao

ORZECHY

1 szklanka posiekanych drobno orzechów włoskich
2 łyżki miodu
1 łyżeczka cukru pudru
łyżka masła
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤