TORT PRALINOWY

Przepis


Biszkopt:
1,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
1 szklanka cukru
4 łyżeczki octu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
3 łyżki kakao
szczypta soli
Masa:
500 ml śmietanki 36%
200-250 g pralinek orzechowych
1 op. cukru waniliowego
Beza:
5-6 białek
100 g zmielonych orzechów włoskich
50 g zmielonych migdałów
100 g wiórków kokosowych
150 g wafelków w czekoladzie
2 łyżki cukru pudru
szczypta soli
Poncz:
1/2 szklanki wrzątku
1 czubata łyżeczka kakao
Dekoracja:
50 g gorzkiej czekolady
1 łyżka masła
rurki waflowe
20 g wafelków waflowych
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤