ciasto Delicjusz, z orzechami

Przepis


BISZKOPT



-6 jajek (4 jajka)
-3/4 szkl cukru (0,5 szkl cukru)
-8 łyżek oleju rzepak. (6 łyżek oleju rzepakowego)
-2 łyżeczki proszku do piecz, (1,5 łyżeczki proszku do pieczenia)
-1,5 szkl mąki pszennej tortowej, (1 szkl maki pszennej tortowej)
-2 łyżki kakao (1,5 łyżki kakao)


PONCZ

-2 łyżki kawy rozpuszczalnej
-1 łyżka cukru
-3/4 szkl wody

MASA BUDYNIOWA

2 budynie śmietankowe po 40 g bez cukru , (2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru)
-pół kostki margaryny 125g , (2 łyżki margaryny)
-6 łyżek cukru, (4 łyżki cukru)
-4 szkl mleka, (3 szkl mleka)
-1 łyżka mąki, (do blaszki 25x25 nie dajemy mąki)

KREM ORZECHOWY

-300ml mleka , (200ml mleka)
-300g zmielonych orzechów włoskich, (200g zmielonych orzechów włoskich)
-300g masła ,(200g masła)
-3/4 szkl cukru pudru, (0,5 szkl cukru pudru)

DODATKOWO

powidła śliwkowe, najlepiej domowe kwaskowe
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤