Kostka czekoladowo kawowa z kajmakiem

Przepis


1 opakowanie krakersów
1 puszka masy kajmakowej
3 jajka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1/2 szklanki mąki pszennej
100 g cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g masła
100 g gorzkiej czekolady
1/2 szklanki kremówki
orzechy włoskie
Jajka ubij z cukrem.Cały czas ubijając dodawaj kawę, mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok. 25 minut.
Ostudzone ciasto przekrój na pół. Na spód ciasta wyłóż kajmak,na to krakersy,kajmak,krakersy i jeszcze raz kajmak a na masę wyłóż wierzch ciasta.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej,dodaj masło i śmietankę. Wymieszaj aż składniki dokładnie się połączą.
Tak przygotowaną polewą polej ciasto.
Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami.
@Ewa
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤