Babcine ciastka ze skwarek

Przepis


Składniki:

30 dag mąki
15 dag skwarek
10 dag cukru-pudru
1 cukier waniliowy
3 żółtka
125 ml śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 dag skórki pomarańczowej

Wykonanie:

Skwarki i skórkę pomarańczową zemleć za pomocą maszynki do mięsa ( należy użyć sitka do maku). Z wszystkich składników zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Ciastka można formować w dowolny sposób. Rozwałkować ciasto na stolnicy i wykrawać foremkami ciastka o dowolnych kształtach lub użyć przystawki do maszynki do mięsa. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na złoty kolor 15-20 minut. Po upieczeniu ostudzić. Posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

@Monika
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤