Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche)
źródło inspiracji: http://www.slodkieokruszki.pl/ciasto-z-truskawkam…
Przepis
Składniki: (na formę 24×24)
Na ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
3 żółtka jaj klasy M
200 g zimnej margaryny lub masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie Emix)
3 czubate łyżki ziemnego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18%
2 łyżeczki cukru wanilinowego (u mnie Emix)
1/3 szklanki cukru
*ja używam głównie jogurt naturalny przeważnie Zott
Ponadto:
14 większych truskawek
2 budynie śmietankowe bez cukru (u mnie Emix)
3 szklanki mleka (można ciut mniej)
niespełna 1/2 szklanki cukru (można dać mniej)
2 pełne łyżki masła
Zdjęcia ciasta przesłane przez czytelników znajdziecie tutaj (klik)
Skomentuj inspiracje: