Ciasto z twarogiem i nadzieniem czereśniowym

Przepis


Składniki: (na tortownicę o śr. 22 cm)

Nadzienie czereśniowe:
1,5 szkl kompotu czereśniowego
2 łyżki cukru
1 budyń śmietankowy bez cukru
3 kopiaste łyżeczki mąki ziemniaczanej
100 g czereśni z kompotu

Masa serowa:
400 g zmielonego twarogu sernikowego
2 jajka
1/2 szkl cukru
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20 g)

Ciasto kakaowe:
125 g miękkiego masła
90 g cukru pudru
2 duże jajka
kilka kropel aromatu śmietankowego
150 g mąki pszennej tortowej, przesianej
1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (20 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka naturalnego ciemnego kakao

Dodatkowo:
cukier puder do oprószenia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤