Borówkowa rozkosz – najlepsze ciasto borówkowe

Przepis


Składniki:

Biszkopt kakaowy:

4 jaja (białka i żółtka oddzielnie)
1/2 szklanki cukru (110 g)
1/2 szklanki mąki (110 g)
1 łyżka kakao + 40 g startej mlecznej czekolady
Masa borówkowa:

150 g borówek lub jagód
1/2 szklanki cukru pudru (70 g)
1/2 kostki miękkiego masła (100 g)
1 szklanka mleka w proszku (160 g)
250 g serka homogenizowanego waniliowego
3 łyżki żelatyny + 30 ml wrzątku ( lub 1 galaretka owoce leśne + 70 ml wrzątku)
Masa śmietankowa:

150 g serka mascarpone
250 g schłodzonej śmietany 30 %
1 śnieżka
2 łyżki cukru pudru
garść borówek do dekoracji
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤