Orzechowe trufelki

Przepis


Składniki:
200 g ricotty
50 g białej czekolady
1 szkl mąki orzechowej arachidowej + do obtoczenia
2 czubate łyżki mleka pełnego w proszku
1 łyżka mleka
1 łyżeczka oleju kokosowego
świeża mięta
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy razem z łyżką mleka i olejem kokosowym w mikrofalówce ( ok. 1 minuty). Do miski przekładamy ricottę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, 1 szkl mąki orzechowej i mleko w proszku. Mieszamy razem na jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na płaski talerz wysypujemy mąkę orzechową do obtaczania i wyjmujemy masę z lodówki. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące orzechowej( ok. 30 szt.). Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą.

@Natalia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤