Zimny deser jogurtowy z truskawkami

Przepis


Składniki:
200 g jogurtu naturalnego
1,5 łyżki ksylitolu
1,2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka żelatyny
4 łyżki gorącej wody
szklanka świeżych truskawek
Przygotowanie:
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy ksylitol i mieszamy aż się rozpuści. Jogurt naturalny mieszamy razem z rozpuszczoną żelatyną i dzielimy na dwie części. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy i odcinamy szypułki. Kroimy na plasterki, polewamy sokiem z cytryny i dodajemy łyżkę ksylitolu. Blendujemy na gładki sos. Wyjmujemy deserki jogurtowe i polewamy je sosem truskawkowym. Dekorujemy świeżymi truskawkami.

@Natalia
następna inspiracja ➤

Skomentuj inspiracje:

następna inspiracja ➤